|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE Špaldová krémová polévka
BIOLINIE Ječné lívance
BIOLINIE Pohankové palačinky
BIOLINIE
Pohanková polévka
BIOLINIE
Bulgur s červenou čočkou
BIOLINIE Jahelník
BIOLINIE Pohankový dezert
BIOLINIE Bramboráky
BIOLINIE Italské Risotto
BIOLINIE Slovanská Pohanka
BIOLINIE Turecký Tabouleh
BIOLINIE Marocký kuskus
Směs BIOLINIE Pohankový Perník
BIOLINIE Pohankový Makovník
Pohanková sekaná BIOLINIE
Houbové špaldoto BIOLINIE
Zeleninové špaldoto BIOLINIE
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE Špaldová krémová polévka
Lahodná krémová polévka, která Vás zasytí a zahřeje. Polévka je vhodná na rychlý rodinný oběd nebo večeři, přibalte ji s sebou i na cesty. Příprava je jednoduchá, přidáte jen vodu a vaříte 10 minut. V balení 2 x 4 porce.
SLOŽENÍ: celozrnná špaldová mouka*, celozrnná špaldová krupice*, zeleninový bujón*, sušená syrovátka*, sušená zelenina* (mrkev*, cibule*, pórek*, česnek*), shitake*, koření* (kmín*, petržel*).
*/ z ekologického zemědělství |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Ječné lívance
„Vyhrály soutěž Česká biopotravina roku v kategorii Výrobky pro gastronomii!“
Nadýchané lívanečky s vůní tradice. Lívanečky nejsou doslazeny cukrem a neobsahují vejce. Rychlá příprava - přidáte jen vodu. Ze směsi připravíte 20 lívanečků.
Tento produkt představuje určitý návrat k tradici našich předků, kdy bývala ječná mouka hlavní surovinou na přípravu lívancových těst. Dodává jim důležitou lehkost, jemnost a vláčnost a lívance jsou pak velmi nadýchané a chutné.
SLOŽENÍ: celozrnná ječná mouka*, suš.syrovátka*, ovesné vločky*, kypřící prášek do pečiva* moř. sůl*
*/ z ekologického zemědělství |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Pohankové palačinky
Sypká směs, ze které si připravíte tradiční palačinky. Tento lahodný pokrm uvítají zejména lidé s bezlepkovou dietou. Palačinky lze potřít džemem, poklást ovocem, polít čokoládou, ozdobit šlehačkou nebo třeba naplnit špenátovou, masovou či zeleninovou směsí. Může se podávat jako lehký oběd nebo večeře.
Polotovar Pohankové palačinky byla představen jako NOVINKA na špaldových Bioslavnostech 14. 7. 2012 ve Starém Městě pod Sněžníkem.
Složení: Pohanková mouka* 81,7%, sušená syrovátka*, sušená vejce*, jedlá mořská sůl
*/ z ekologického zemědělství |
|
|
|
|
|
BIOLINIE
Pohanková polévka
Pohanková polévka je dalším
originálním výrobkem v úspěšné řadě polotovarů pro snadnou
a rychlou přípravu pokrmů v biokvalitě vyráběných společností
PRO-BIO. Jedno balení pohankové polévky BIOLINIE obsahuje
dva sáčky s připravenou směsí pohanky, zeleniny a koření.
Z každého sáčku je možné připravit 1 litr polévky. Polévka
je vhodná jako lehká večeře, vydatná svačina i jako první
chod nedělního oběda. Pohanka vyniká výbornou stravitelností
a vysokým obsahem vitamínů a minerálních látek. Za zmínku
stojí určitě vitamin P (rutin), který posiluje stěny
cév a zvyšuje jejich pružnost. Dále je pohanka významným
zdrojem vlákniny, fosforu, hořčíku a vitaminů skupiny
B. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Bulgur s červenou čočkou
je možné z něj připravit novodobou přílohu k masu,
hotový pokrm ochucený bylinkami či jogurtovou zálivkou
nebo z něj usmažit bezmasé karbanátky a podávat např. s
bramborem či chlebem. Bulgur i červená čočka jsou lehce
stravitelné plodiny, díky tomu je výrobek vhodný i pro
děti. Výhodou je jeho jednoduchá a rychlá příprava,
výborná chuť a můžete si jej připravit kdekoliv, třeba i
na cestách.
Doba přípravy: 20 minut.Bulgur obsahuje více než 20 %
DDD (doporučené denní dávky) vitamínu A, fosforu, železa
a hořčíku. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Jahelník
Přirozeně bezlepkový výrobek vhodný pro lidi trpící
alergií na pšeničný lepek.
Jahelník je směs pro přípravu zdravého moučníku, který s
oblibou konzumovali naši předkové. Výborný je podávaný
ještě teplý, ozdobený zakysanou smetanou, čerstvým
ovocem a javorovým sirupem.
Výjimečná chuť, jednoduchá příprava. Doba pečení: 20
minut.
Jáhly mají optimální výživové hodnoty, jsou velmi chutné
a lehce stravitelné. Jahelník obsahuje více než 50 % DDD
(doporučené denní dávky) vitamínu B1 (thiaminu) a
hořčíku a více než 20 % vitamínu B2, B6, železa a
fosforu. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Pohankový
dezert
Výrobek oceněný národní známkou kvality KlasA.
Pohankový dezert je ideální jako rychlá a výživná
snídaně – pohankové kaše. Můžete z něj zapékáním
připravit také ovocný pohankový nákyp či pohankový
dezert.
Výborná chuť, jednoduchá příprava. Doba přípravy kaše:
10 minut.
Pohanka je významným zdrojem přírodního rutinu, který
zvyšuje pružnost cévních stěn, reguluje krevní
srážlivost a cholesterol v krvi.Pohankový dezert
obsahuje vitamíny skupiny B, fosfor a hořčík. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Bramboráky
Suchá směs pro výrobu bramboráků. Výrobek je přirozeně bezlepkový a vyniká rychlou a jednoduchou přípravou. Směs pouze kvalitně promícháte s vodou, necháte 15 minut odležet. Poté můžete na rozehřáté pánvi smažit tradiční české bramboráčky, které jsou vynikající samostatně jako hlavní jídlo, stejně tak jako příloha k masu. Základní recept je možné pokaždé jinak dochutit dle vlastní fantazie a dostanete tak vždy originální jídlo výborné chuti. BIO kvalita jako vždy zaručena. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Italské Risotto
si oblíbí všichni milovníci italských pokrmů. Jeho základ tvoří kvalitní rýže Arborio – příjemně křupavá uvnitř a lehce lepivá na povrchu, což je typické pro italská risotta. Výraznou chuť mu dodávají pravé sušené hříbky, sušená zeleniny, bylinky a koření. Směs je přirozeně bezlepková a hodí se i pro celiaky. Risotto připravíte během 20 minut. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Slovanská Pohanka
představuje tradiční pokrm našich předků. Jako základ pro tento pokrm jsme použili mechanicky loupané pohankové kroupy, které jsme ochutili sušenou zeleninou, kořením, bylinkami a pravými hříbky. Pokrm je přirozeně bezlepkový, využijí ho i jedinci s celiakií. Příprava trvá 25 minut. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Turecký Tabouleh
je typickým pokrmem Středního Východu. Vychutnejte si exotický pokrm s osvěžujícími lístky máty. Díky snadné stravitelnosti je bulgur vhodný i pro děti. Jeho přípravu zvládnete během 15 minut. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Marocký kuskus
je exotická směs kuskusu, předvařené cizrny, sušené zeleniny, bylinek a sušeného ovoce. Vyzkoušejte příjemnou kombinaci slané chuti s nádechem sladkého ananasu, rozinek a meruněk. Pokrm připravíte během 25 minut. |
|
|
|
|
|
Směs BIOLINIE Pohankový Perník
obsahuje více než 30% pohankové mouky, která doplňuje mouku žitnou. Díky tomu není váš organizmus tolik zatěžován lepkem. Výraznou vůni a chuť dodává perníku tradiční kombinace perníkového koření. Ke směsi stačí jen přidat vodu, případně vejce a pro zvláčnění můžete do těsta nastrouhat jablko. Perník lze po upečení a vychladnutí ještě namazat marmeládou či polít čokoládovou polevou. Základní příprava vám nezabere více než 5 minut a s pečením budete hotovi do 30 minut. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Pohankový Makovník
je směsí 30% pohankové mouky, která doplňuje mouku pšeničnou. Díky tomu není váš organizmus tolik zatěžován lepkem. Do těsta doporučujeme vymačkat šťávu z jednoho citrónu a po upečení a vychladnutí můžete potřít ještě citronovou polevou. Základní příprava vám nezabere více než 5 minut a s pečením budete hotovi do 30 minut. |
|
|
|
|
|
Pohanková sekaná BIOLINIE
Směs z pohanky lámanky, zeleniny, hub a koření pro rychlou a snadnou přípravu chutného pokrmu. Inspirujte se tipy na různé variace pohankové sekané uvedenými na obale výrobku.
SLOŽENÍ: pohanka loupaná lámanka* (75%), sušená bramborová kaše*, sušená zelenina* (cibule, česnek,paprika červená, špnát, mrkev, petrželová nať ), koření*, mořská sůl, sušené houby* (hřib pravý), * z ekologického zemědělství. Obsah soli je max. 3,2%. |
|
|
|
|
|
Houbové špaldoto BIOLINIE
Směs z obilovin (špaldového kernotta), zeleniny, hub a koření pro rychlou a snadnou přípravu chutného pokrmu. Směs stačí zalít vodou a půl hodiny povařit. Inspirujte se tipy na různé variace špaldota uvedenými na obale.
SLOŽENÍ: špaldové kernotto (kroupy)* (86%), sušená zelenina* (mrkev, cibule, paprika červená, paprika zelená, petržel), sušené houby* (shii-take, hřib pravý, koření Herba Vegi*, *z ekologického zemědělství. |
|
|
|
|
|
Zeleninové špaldoto BIOLINIE
Směs z obilovin (špaldového kernotta), zeleniny a koření pro rychlou a snadnou přípravu chutného pokrmu. Směs stačí zalít vodou a půl hodiny povařit. Inspirujte se tipy na různé variace špaldota uvedenými na obale.
SLOŽENÍ: špaldové kernotto (kroupy)* (83%), sušená zelenina* (cibule, mrkev, rajče, paprika červená, celer, paprika zelená, petržel, petrželová nať), koření*, sůl, * z ekologického zemědělství. |
|
|
|
|
|