BIOLINIE cizrna 400 g
BIOLINIE fazole bílé Cannelliny 400 g
BIOLINIE fazole bílé máslové 400g
BIOLINIE fazole červené Rossi 400g
BIOLINIE fazole hnědé Borlotti 400g
BIOLINIE passata - pasírovaná rajčata 700g
BIOLINIE rajčata loupaná 400g
BIOLINIE rajčata sekaná 400g
BIOLINIE
Kysané zelí
BIOLINIE Červená řepa
BIOLINIE Paprika sterilovaná
BIOLINIE Okurky sterilované
BIOLINIE Hrášek sterilovaný
BIOLINIE Kukuřice sterilovaná |
|
|
|
|
|
Konzervovaná zelenina je
vedle syrové zeleniny a ovoce nejbohatším zdrojem všech
vitamínů, které jsou pro lidský organismus účinější než
vitamíny vyrobeny uměle. Obsah popelovin hlavně vápníku,
železa, draslíku, sodíku, fosforu a síry, je
několikanásobně vyšší než u ovoce. Kořennost, přiměřená
ostrost a osobitá chuť podporují trávení a zažívání
především mastných pokrmů. Posiluje krev a imunitu,
protože přináší organismu množství enzymů, které
regenerují buňky.
Způsoby konzervování zeleniny
Zaměříme se na dva typy konzervace – sterilování a
mléčné kvašení
.
Sterilování: Při sterilování dojde ke konzervování
působením tepla. Zahřátím zeleniny na určitou teplotu
dojde k zastavení činnosti nežádoucích mikroorganismů,
hlavně kvasinek a bakterií. Po zahřátí nesmí do obsahu
vniknout žádný vzduch nebo voda, protože by byl okamžitě
infikován. Proto se sterilovaná zelenina ukládá do
vzduchotěsných obalů.
Mléčné kvašení: Při mléčném kvašení vytvoří mléčné
bakterie z cukru, který je v zelenině obsažen, kyselinu
mléčnou, která má částečnou konzervační schopnost.
Mléčné bakterie kvasí při teplotách nad 20 °C. Jejich
činnost může být podpořena přidáním malého množství
syrovátky či mléka na začátku kvašení. Mléčná kvašená
zelenina je velice výživná pro lidský organismus. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE cizrna 400 g
Cizrna (hrách římský) je velmi kvalitní a výživná luštěnina. Ceněná je pro vysoký obsah bílkovin a mnoha zdraví prospěšných látek. Cizrna má výbornou, lehce oříškovou chuť. Připravíte z ní saláty, pomazánky (včetně známého hummusu), polévky, orientální pokrmy nebo ji podávejte jako přílohu.
Sterilovaná cizrna je vynikajícím řešením pro všechny, kdo ji nechtějí připravovat zdlouhavým mnohahodinovým namáčením a vařením – je ihned k použití!
SLOŽENÍ: cizrna*, voda, sůl, *z ekologického zemědělství
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE fazole bílé Cannelliny 400 g
Jemné bílé fazole nejvyšší kvality pro rychlou přípravu tradičních i exotických pokrmů. Ocení je především ti, kteří nemají čas namáčet a vařit suché luštěniny. Tyto fazole jsou vhodné na přípravu polévek, zeleninových pokrmů, salátů, omáček i různých exotických pánví.
SLOŽENÍ: fazole cannelinny*, voda, sůl, *z ekologického zemědělství
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE fazole bílé máslové 400 g
Velké bílé fazole nejvyšší kvality pro rychlou přípravu tradičních i exotických pokrmů. Ocení je především ti, kteří nemají čas namáčet a vařit suché luštěniny. Bílé fazole jsou vhodné na přípravu polévek, zeleninových pokrmů a salátů.
SLOŽENÍ: fazole máslové*, voda, sůl, *z ekologického zemědělství
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE fazole červené Rossi 400 g
Oblíbené červené fazole nejvyšší kvality pro rychlou přípravu tradičních i exotických pokrmů. Ocení je především ti, kteří nemají čas namáčet a vařit suché luštěniny. Červené fazole jsou vhodné na přípravu polévek, zeleninových pokrmů i různých exotických pánví.
SLOŽENÍ: fazole červené Rossi*, voda, sůl, *z ekologického zemědělství
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE fazole hnědé Borlotti 400 g
Hnědé strakaté fazole nejvyšší kvality pro rychlou přípravu tradičních i exotických pokrmů. Ocení je především ti, kteří nemají čas namáčet a vařit suché luštěniny. Tyto fazole jsou vhodné na přípravu polévek, zeleninových pokrmů a salátů.
SLOŽENÍ: fazole borlotti*, voda, sůl, *z ekologického zemědělství
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE passata - pasírovaná rajčata 700 g
Pasírovaná rajčata, která uzrála na horkém italském slunci a získala tak výbornou aromatickou a sladkou chuť. Passata je vhodná na přípravu omáček, polévek, těstovinových, zeleninových a masových pokrmů.
SLOŽENÍ: rajčata pasírovaná*, mořská sůl, * z ekologického zemědělství
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE rajčata loupaná 400 g
Lahodná rajčata, která uzrála na horkém italském slunci a získala tak výbornou aromatickou a sladkou chuť. Jsou vhodná na přípravu omáček, polévek, do zeleninových a masových jídel.
SLOŽENÍ: rajčata loupaná celá*, rajčatová šťáva*, kyselina citronová, * z ekologického zemědělství
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE rajčata sekaná 400 g
Lahodná sekaná rajčata, která uzrála na horkém italském slunci a získala tak výbornou aromatickou a sladkou chuť. Jsou vhodná na přípravu omáček, polévek, těstovinových, zeleninových a masových pokrmů.
SLOŽENÍ: rajčata loupaná kousky*, rajčatová šťáva*, kyselina citronová, * z ekologického zemědělství
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE Kysané zelí
Obsah vitamínu C je v kysaném zelí dokonce vyšší než v
čerstvém, což je důsledkem činností bakterií mléčného
kvašení. Již 200 g kysaného zelí pokryje u člověka denní
potřebu vitamínu C. Kromě toho při kvašení vznikající
kyselina mléčná je nejenom chuťově lahodná, ale také
velice zdravá. Zelí působí také proti depresím a obsah
vitamínu B 12 je dobrý pro nervovou soustavu.
Vysoké množství vitamínu C zvyšuje imunitu a je velice
potřebný ke tvorbě hormonů. Tyto dva vitamíny ale nejsou
jediné, v kysaném zelí najdeme také draslík, železo,
vápník a zinek.
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE Červená řepa
Červená řepa je značným zdrojem kyseliny listové a také železa. Je velmi nízkokalorická, i když poměrně sladká. Vedle vlákniny a cukru obsahuje důležité minerální látky ( draslík, železo, hořčík a jód ). Rostlinná barviva obsažená v buňkách dužiny mají významné účinky při snižování krevního tlaku. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Paprika sterilovaná
Červená paprika je obrovským zdrojem antioxidantů,
vitamínu C, vitamínu E a karotenů. Lidé, kteří papriku
konzumují, mají nižší procento výskytu srdečního
infarktu, zákalu a mrtvice..
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE Hrášek sterilovaný
Hrášek náleží k nejhodnotnějším potravinám. Má vysoký
obsah bílkovin jako jiné luštěniny, ale také značné
množství vitamínu jako zelenina (hlavně železo, zinek či
kyselinu listovou). Je nejbohatším zdrojem vitamínu B1 a
také velkým zdrojem rozpustné vlákniny. Při jeho
konzumaci se snižuje hladina cholesterolu v krvi.
Vynikající je do nejrůznějších rizot či ve studené
kuchyni. BIOLINIE Kukuřice sterilovaná
Kukuřice je vhodná ke stabilizaci hladiny cukru v krvi,
protože obsahuje škrob, který odolává rychlému trávení.
Je rovněž zdrojem karotenů a velkého množství draslíku,
železa a kyseliny listové. Díky obsaženému škrobu je
příjemně sladká, což ocení nejenom malé děti.
|
|
|
|
|
|
BIOLINIE Okurky sterilované
Okurky pochází z jižní Asie, odkud je mořeplavci
vyvezli do celého světa. Obsahují málo kalorií, hodně vody (voda
tvoří až 95 % váhy) a množství minerálních látek a stopových prvků.
Obsahují enzym erepsin, který štěpí bílkoviny, zabíjí bakterie a
čistí střeva. Mají vysoký obsah vitamínu E, který chrání před volnými
radikály. Jsou ideální k masitým pokrmům, rizotům či k zapékaným
jídlům. |
|
|
|
|
|
BIOLINIE Kukuřice sterilovaná
Nové praktičtější balení, vyšší podíl pevné
složky. Kukuřice je vhodná ke stabilizaci hladiny cukru v krvi,
protože obsahuje škrob, který odolává rychlému trávení.
Je rovněž zdrojem karotenů a velkého množství draslíku,
železa a kyseliny listové. Díky obsaženému škrobu
je příjemně sladká, což ocení nejenom malé děti.
|
|