BIOLINIE cizrna 400 g
BIOLINIE fazole bílé Cannelliny 400 g
BIOLINIE fazole bílé máslové 400g
BIOLINIE fazole červené Rossi 400g
BIOLINIE fazole hnědé Borlotti 400g
BIOLINIE passata - pasírovaná rajčata 700g
BIOLINIE rajčata loupaná 400g
BIOLINIE rajčata sekaná 400g
BIOLINIE Kysané zelí
BIOLINIE Červená řepa
BIOLINIE Paprika sterilovaná
BIOLINIE Okurky sterilované
BIOLINIE Hrášek sterilovaný
BIOLINIE Kukuřice sterilovaná
 
   
   
Konzervovaná zelenina je vedle syrové zeleniny a ovoce nejbohatším zdrojem všech vitamínů, které jsou pro lidský organismus účinější než vitamíny vyrobeny uměle. Obsah popelovin hlavně vápníku, železa, draslíku, sodíku, fosforu a síry, je několikanásobně vyšší než u ovoce. Kořennost, přiměřená ostrost a osobitá chuť podporují trávení a zažívání především mastných pokrmů. Posiluje krev a imunitu, protože přináší organismu množství enzymů, které regenerují buňky.

Způsoby konzervování zeleniny
Zaměříme se na dva typy konzervace – sterilování a mléčné kvašení
.
Sterilování: Při sterilování dojde ke konzervování působením tepla. Zahřátím zeleniny na určitou teplotu dojde k zastavení činnosti nežádoucích mikroorganismů, hlavně kvasinek a bakterií. Po zahřátí nesmí do obsahu vniknout žádný vzduch nebo voda, protože by byl okamžitě infikován. Proto se sterilovaná zelenina ukládá do vzduchotěsných obalů.

Mléčné kvašení
: Při mléčném kvašení vytvoří mléčné bakterie z cukru, který je v zelenině obsažen, kyselinu mléčnou, která má částečnou konzervační schopnost. Mléčné bakterie kvasí při teplotách nad 20 °C. Jejich činnost může být podpořena přidáním malého množství syrovátky či mléka na začátku kvašení. Mléčná kvašená zelenina je velice výživná pro lidský organismus.
 
   
   

 

BIOLINIE cizrna 400 g
Cizrna (hrách římský) je velmi kvalitní a výživná luštěnina. Ceněná je pro vysoký obsah bílkovin a mnoha zdraví prospěšných látek. Cizrna má výbornou, lehce oříškovou chuť. Připravíte z ní saláty, pomazánky (včetně známého hummusu), polévky, orientální pokrmy nebo ji podávejte jako přílohu. Sterilovaná cizrna je vynikajícím řešením pro všechny, kdo ji nechtějí připravovat zdlouhavým mnohahodinovým namáčením a vařením – je ihned k použití!

SLOŽENÍ: cizrna*, voda, sůl, *z ekologického zemědělství

   
   

 

BIOLINIE fazole bílé Cannelliny 400 g
Jemné bílé fazole nejvyšší kvality pro rychlou přípravu tradičních i exotických pokrmů. Ocení je především ti, kteří nemají čas namáčet a vařit suché luštěniny. Tyto fazole jsou vhodné na přípravu polévek, zeleninových pokrmů, salátů, omáček i různých exotických pánví.

SLOŽENÍ: fazole cannelinny*, voda, sůl, *z ekologického zemědělství

   
   

 

BIOLINIE fazole bílé máslové 400 g
Velké bílé fazole nejvyšší kvality pro rychlou přípravu tradičních i exotických pokrmů. Ocení je především ti, kteří nemají čas namáčet a vařit suché luštěniny. Bílé fazole jsou vhodné na přípravu polévek, zeleninových pokrmů a salátů.

SLOŽENÍ: fazole máslové*, voda, sůl, *z ekologického zemědělství

   
   

 

BIOLINIE fazole červené Rossi 400 g
Oblíbené červené fazole nejvyšší kvality pro rychlou přípravu tradičních i exotických pokrmů. Ocení je především ti, kteří nemají čas namáčet a vařit suché luštěniny. Červené fazole jsou vhodné na přípravu polévek, zeleninových pokrmů i různých exotických pánví.

SLOŽENÍ: fazole červené Rossi*, voda, sůl, *z ekologického zemědělství

   
   

 

BIOLINIE fazole hnědé Borlotti 400 g
Hnědé strakaté fazole nejvyšší kvality pro rychlou přípravu tradičních i exotických pokrmů. Ocení je především ti, kteří nemají čas namáčet a vařit suché luštěniny. Tyto fazole jsou vhodné na přípravu polévek, zeleninových pokrmů a salátů.

SLOŽENÍ: fazole borlotti*, voda, sůl, *z ekologického zemědělství

   
   

 

BIOLINIE passata - pasírovaná rajčata 700 g
Pasírovaná rajčata, která uzrála na horkém italském slunci a získala tak výbornou aromatickou a sladkou chuť. Passata je vhodná na přípravu omáček, polévek, těstovinových, zeleninových a masových pokrmů.

SLOŽENÍ: rajčata pasírovaná*, mořská sůl, * z ekologického zemědělství

   
   

 

BIOLINIE rajčata loupaná 400 g
Lahodná rajčata, která uzrála na horkém italském slunci a získala tak výbornou aromatickou a sladkou chuť. Jsou vhodná na přípravu omáček, polévek, do zeleninových a masových jídel.

SLOŽENÍ: rajčata loupaná celá*, rajčatová šťáva*, kyselina citronová, * z ekologického zemědělství

   
   

 

BIOLINIE rajčata sekaná 400 g
Lahodná sekaná rajčata, která uzrála na horkém italském slunci a získala tak výbornou aromatickou a sladkou chuť. Jsou vhodná na přípravu omáček, polévek, těstovinových, zeleninových a masových pokrmů.

SLOŽENÍ: rajčata loupaná kousky*, rajčatová šťáva*, kyselina citronová, * z ekologického zemědělství

   
   

 

BIOLINIE Kysané zelí
Obsah vitamínu C je v kysaném zelí dokonce vyšší než v čerstvém, což je důsledkem činností bakterií mléčného kvašení. Již 200 g kysaného zelí pokryje u člověka denní potřebu vitamínu C. Kromě toho při kvašení vznikající kyselina mléčná je nejenom chuťově lahodná, ale také velice zdravá. Zelí působí také proti depresím a obsah vitamínu B 12 je dobrý pro nervovou soustavu.
Vysoké množství vitamínu C zvyšuje imunitu a je velice potřebný ke tvorbě hormonů. Tyto dva vitamíny ale nejsou jediné, v kysaném zelí najdeme také draslík, železo, vápník a zinek.

   
   

 

BIOLINIE Červená řepa
Červená řepa je značným zdrojem kyseliny listové a také železa. Je velmi nízkokalorická, i když poměrně sladká. Vedle vlákniny a cukru obsahuje důležité minerální látky ( draslík, železo, hořčík a jód ). Rostlinná barviva obsažená v buňkách dužiny mají významné účinky při snižování krevního tlaku.

   
   

 

BIOLINIE Paprika sterilovaná
Červená paprika je obrovským zdrojem antioxidantů, vitamínu C, vitamínu E a karotenů. Lidé, kteří papriku konzumují, mají nižší procento výskytu srdečního infarktu, zákalu a mrtvice..

   
   

 

BIOLINIE Hrášek sterilovaný
Hrášek náleží k nejhodnotnějším potravinám. Má vysoký obsah bílkovin jako jiné luštěniny, ale také značné množství vitamínu jako zelenina (hlavně železo, zinek či kyselinu listovou). Je nejbohatším zdrojem vitamínu B1 a také velkým zdrojem rozpustné vlákniny. Při jeho konzumaci se snižuje hladina cholesterolu v krvi. Vynikající je do nejrůznějších rizot či ve studené kuchyni. BIOLINIE Kukuřice sterilovaná
Kukuřice je vhodná ke stabilizaci hladiny cukru v krvi, protože obsahuje škrob, který odolává rychlému trávení. Je rovněž zdrojem karotenů a velkého množství draslíku, železa a kyseliny listové. Díky obsaženému škrobu je příjemně sladká, což ocení nejenom malé děti.

   
   

 

BIOLINIE Okurky sterilované
Okurky pochází z jižní Asie, odkud je mořeplavci vyvezli do celého světa. Obsahují málo kalorií, hodně vody (voda tvoří až 95 % váhy) a množství minerálních látek a stopových prvků. Obsahují enzym erepsin, který štěpí bílkoviny, zabíjí bakterie a čistí střeva. Mají vysoký obsah vitamínu E, který chrání před volnými radikály. Jsou ideální k masitým pokrmům, rizotům či k zapékaným jídlům.

   
   

 

BIOLINIE Kukuřice sterilovaná
Nové praktičtější balení, vyšší podíl pevné složky. Kukuřice je vhodná ke stabilizaci hladiny cukru v krvi, protože obsahuje škrob, který odolává rychlému trávení. Je rovněž zdrojem karotenů a velkého množství draslíku, železa a kyseliny listové. Díky obsaženému škrobu je příjemně sladká, což ocení nejenom malé děti.